Vermon Ravikoulu avaa syksystä alkaen ovet nuorille

21.07.2020Perjantai-talli on 16-29 -vuotiaille suunnattua avointa tallitoimintaa ja nuorisotyötä


Ypäjän Hevosopiston ylläpitämä Vermon Ravikoulu käynnistää 11.9.2020 kokeilun Perjantai-talli toiminnasta ja avaa ovet pääkaupunkiseudun nuorille. Toiminnassa nuoret pääsevät ohjatusti tutustumaan hevosiin, oppimaan hevosen hoitoa sekä tutustumaan raviurheiluun. Nuorilta ei edellytetä aiempaa hevoskokemusta. Perjantai-talli tarjoaa tekemistä kaikille nuorille. Toiminnassa nuoret oppivat hevosen käsittelyä ja tallirutiineja, tutustuvat raviurheiluun ja ystävystyvät hevosten kanssa. Tallilla toimii avoin yhteisö, jossa jokainen nuori voi löytää oman paikkansa.  Ohjaajina toimivat hevos- ja nuorisoalan ammattilaiset.

Toimintaa Vermon Ravikoulun kanssa suunnitellut Emmi Paananen on etsivän nuorisotyön kokenut osaaja sekä hevosharrastaja Helsingistä. Emmi on työskennellyt useita vuosia pääkaupunkiseudulla syrjäytymisvaarassa olevien nuorten aikuisten parissa ja opiskelee parhaillaan sosiaalipedagogista hevostoimintaa Itä-Suomen yliopistossa täydennyskoulutuksena.

  • Olen työssä nähnyt kuinka paljon hyvää eläimet tai luonnossa liikkuminen saavat aikaan. Kun stressi vähenee, asioista on helpompi puhua ja tunteita on helpompi käsitellä. Minulle syntyi kipinä yhdistää oma harrastus sekä työ ihmisten parissa ja hain opiskelemaan sosiaalipedagogista hevostoimintaa, Emmi Paananen kertoo.
  • Perjantai-talli sai alkunsa palavasta halusta mahdollistaa hevosharrastus kaikille nuorille. Olen kohdannut palveluiden ja harrastusmaailman raadollisuuden pääkaupunkiseudulla. Osan nuorista on vaikeaa esim. vähistä opintoetuuksista tai toimeentulotuesta laittaa rahaa harrastamiseen, vaikka harrastamisen tiedetäänkin tekevän hyvää ja vähentävän yksinäisyyttä.
  • Itselleni talli on ollut aina jonkinlainen turvapaikka ja suuren motivaation lähde. Pääkaupunkiseudun nuorten kosketus ravihevosiin, ravitalleihin sekä koko raviurheiluun on vähäistä. Oli hienoa löytää Ravikoulu ja tutustua Lepistön Hannaan. Näin syntyi Perjantai-talli, Emmi Paananen kuvaa kokeilun syntyä.

Itsekin ravivalmentajana toimiva Hanna Lepistö vastaa Vermon Ravikoulun toiminnasta ja toivottaa nuoret tervetulleeksi tutustumaan Vermo Areenan tiiviissä yhteydessä toimivan ja Ypäjän Hevosopiston ylläpitämän Ravikoulun toimintaan.

  • Keskustelimme Emmin kanssa jo viime syksynä. Innostuin asiasta samalta istumalta ja näin heti potentiaalin mitä meillä on tarjota tämän seudun nuorille. Itse raviurheilua koko ikäni harrastaneena tiedän, miten voimaannuttava vaikutus hevosilla on ja miten kiehtovasta lajista on kyse, Hanna Lepistö kertoo.
  • Raviurheiluun voi olla vaikea päästä sisälle, jos lajin pariin ei ole ajautunut sukulaisten tai ystävien kautta jo nuorena. Ravikoulun tärkein työ on mahdollistaa eri-ikäisten ihmisten harrastamisen aloittaminen, eikä varsinkaan nuoria harrastajia ole lajin parissa liikaa.

Perjantai-tallin toiminta käynnistyy perjantaina 11.9.2020 klo 15-17. Järjestäjä on Ypäjän Hevosopiston ylläpitämä Vermon Ravikoulu.

Ammattilaisten avoimet ovet elokuussa

Vermon Ravikoulu järjestää nuorten parissa toimiville ammattilaisille suunnatun  Avoimet ovet -tilaisuuden keskiviikkona 26.8 ja perjantaina 28.8. klo 14-16. Avoimissa ovissa ammattilaiset kuulevat Vermon Ravikoulun nuorten Perjantai-tallin toiminnasta sekä muusta toiminnasta, tutustuvat henkilökuntaan ja pääsevät kokemaan tallitoimintaa.

Avoimien ovien tavoite on tarjota kokemus Ravikoulun Perjantai-tallin toiminnasta ja rohkaista tutustumaan toimintaan myös nuorten kanssa. Perjantai-talli on uudenlainen hevosharrastusmahdollisuus pääkaupunkiseudulla, sen maksuttomuuden ja matalan kynnyksen vuoksi. Ohjaajina toimivat hevosalan ja nuorisotyön ammattilaiset, näin nuorille tarjotaan tuettu ja turvallinen vapaa-ajan viettomahdollisuus. Ohjaajilla on valmius tehdä yhteistyötä nuorten parissa toimivien ammattilaisten kanssa.


Perjantai-tallitoiminta käynnistyy 11.9.2020

Perjantai-tallin periaatteena on matala kynnys, maksuttomuus ja mahdollisuus osallistua sitoutumatta pitkäksi aikaa. Tallille toivotetaan tervetulleeksi erilaisia nuoria hevosenhoitajista raviohjastajiin, valokuvaajista somettajiin ja käsistään käteviin tuunailijoihin. Kaikille on tarjolla tekemistä sekä elämyksiä. Perjantai-tallilla voi kokea hevoskärpäsen pureman, löytää seuraa ja innostua raviurheilusta.

Perjantai-tallin tavoitteena on tarjota hevosharrastus kaikille nuorille, erityisesti heille, joilla ei ole mitään aiempaa kokemusta tai kosketusta hevosiin. Vermon Ravikoululla on luotettavat hevoset ja toimivat tilat, joten osallistujat pääsevät toimimaan monipuolisesti ravihevosten kanssa.

Toiminta käynnistyy kokeiluna perjantaina 11.9.2020 klo 15-17. Järjestäjänä on Ypäjän Hevosopiston ylläpitämä ja Vermo Areenan yhteydessä toimiva Vermon Ravikoulu.

Lisätietoja

Ravikoulun vetäjä Hanna Lepistö
p. 040 046 1103
hanna.lepisto@hevosopisto.fi

Media
Myynti- ja markkinointipäällikkö, viestintä
Suvi Louhelainen
p.  050 574 5920
suvi.louhelainen@hevosopisto.fi

29.09.2021Vermon Ravikoulun YT-neuvottelut päätökseen
26.08.2021Toiminnan käynnistäminen viivästyy
06.05.2021Vermon Ravikoulun toiminta käynnistyy uudelleen syyskaudella
01.02.2021Ravikoulun ponit Vermon Talven Ihmemaassa - Ravikoulun toiminta edelleen keskeytetty
27.11.2020Ravikoulun toiminta keskeytyy maanantaista 30.11.2020 alkaen
21.07.2020Vermon Ravikoulu avaa syksystä alkaen ovet nuorille
21.07.2020Ravikoulu kesälomalla 17.8. asti
07.01.2021Koronarajoituksille jatkoa
28.05.2020Nellyn montekoulu 14.6.
13.05.2020Vermon Ravikoulun toiminta käynnistyy 1. kesäkuuta

Siirry arkistoon »