Ponit ja hevoset

A.S. Xander Star

Kotoisammin Jekku, on ravikoulun maskotti ja varsinainen hurmuri. Jekku on rodultaa shetlanninponi. Jekku vietti ensimmäiset vuotensa kasvattajansa Tuula Kipon luona Nurmijärvellä oripoikana ja se ehdittiin myös jalostusarvostella. Kun tulevaisuus ravikoulun monitoimiponina kutsui, Jekku ruunattiin. Jekku on aina valmiina töihin ja on iloinen jokaisesta huomionosoituksesta, joka sille suodaan. Tämän vuoksi ravikoulun keulakuvana toimiminen on sille enemmän kuin mieluisaa.


Papyrus

Papu on ravikoulu luottoruuna. 9-vuotias Papu on syntynyt rotunsa kotimaassa, Gotlannissa ja se on siis rodultaan gotlanninruss. Se saapui vuonna 2013 Suomeen Lietoon Capri-talleille ja on toiminut siellä ratsastuskoulun opetusponina ja ajotunneilla. Papun on kasvattanut Maggan Thienemann Gotlannista.


Julixa

Liina on 8-vuotias gotlanninruss-tamma, joka on saapunut Suomeen yhdessä Papun kanssa ja viettänyt siitä asti elämänsä Papun tavoin Capri-tallien opetusponina. Liinalla voi siis ajaa ja ratsastaa ja se on aina yhtä työteliäs.


Kaunisrannan Fantasia

Fantasia on 8-vuotias shetlanninponitamma, joka siirtyi kasvattajansa Satu Mattilan omistuksesta ravikoululle. Fantasia on kokenut kilpaponi ja se on juossut toistakymmentä starttia joista useita totosijoja ja yksi voittokin. Fantasia on ehtinyt kilpailemisen lomassa myös äidiksi ja sillä on yhteensä kaksi jälkeläistä ja onhan hän itsekin I – palkinnon kantakirjatamma.


Kakkulanmäen Flora

7-vuotias shetlanninponi Flora on myös kokenut kilpatamma ja tästä laumasta kaikkein kokenein opetusmestari, sillä Flora on aloittanut Kouvolan poniravikoulussa opetusuransa jo 3-vuotiaana. Floralla on ajettu sekä kärrylähtöjä että muutama monté-starttikin. Myös Flora on ehtinyt varsomaan ja sillä on kaksi jälkeläistä.


Amaryllis

Ponilauman kokenein kilpaponi on gotlanninruss-tamma Amaryllis, joka saapui ravikoulun vahvuuteen Gotlannista asti. Amaryllis on juossut yli 100 starttia ja mukana myös monté-lähtöjäkin. Amaryllis on siis varsinainen konkari raviradoilla. Amarylliksen on kasvattanut sama kasvattaja kuin Papunkin, Maggan Thienemann Gotlannista.


Spielberg

Risto on 8-vuotias lämminverinen ravihevonen ja kilpaillut uransa aikana 39 kertaa, joista monia totosijoja ja peräti 11 voittoa. Nyt Risto keskittyy Ravikoulussa opetushevosen hommiin, mistä ruuna on nauttinut erittäin paljon. Riston kasvattaja on Varsakujan Kavio & Kinner Oy ja Hevosopisto Oy:n omistuksessa ruuna on ollut vuodesta 2012.


Ypäjä Engelbert

8-vuotias Pertti on herkkäsieluinen ruuna, joka on vasta siirtynyt opetushevosen hommiin. Pertti on ehtinyt lyhyessä ajassa lunastamaan kaikki opetushevoselle asetetut tavoitteet. Ravikilpailuja Pertille ehti kertymään 55 kappaletta ennen opetushevoseksi siirtymistä, ja muutamia totosijojakin se ehti juosta. Pertti on lämminverinen ravihevonen ja sen on kasvattanut Hevosopisto Oy.


Bensin Barbie Li

Barbi on 9-vuotias tamma, joka on tehnyt jo pitkän uran Ypäjän Hevosopistolla opetushevosena. Barbi on lämminverinen ravihevonen ja työskentelee mielellään opetushevosena. Tamman on kasvattanut Mustonen Heimo & Jouko ja Hevosopiston omistuksessa se on ollut vuodesta 2006.


New Profit

Topias on 13-vuotias ruuna, joka myös on tehnyt pitkän uran Hevosopistolla opetushevosena. Topias on lämminverinen ravihevonen, jonka on kasvattanut Lauri Pentikäinen. Hevosopisto Oy:n omistukseen Topias siirtyi vuonna 2006.


Timbal Lake

Timppa on 12-vuotias lämminverinen ravihevonen. Se on entinen kilpahevonen, jolla on kilpailtu peräti 130 kertaa, joista suurin osa monté-lähtöjä. Totosijoja on useita ja voittoja peräti 25. Timpasta on kuoriutunut Ravikoulussa oikein mainio opetushevonen, joka on aina valmiina töihin ja nauttii opetushevosena toimimisesta. Timpan omistaa Miia Myllymäki ja sen on kasvattanut Hillstable Oy.