Aloittelijalle

Ravikoulun toiminta on suunnattu kaiken tasoisille asiakkaille, aikaisemaa kokemusta hevosista tai raviurheilusta ei vaadita. Hevosten käsittely ja ajaminen tapahtuu aina ohjaajien läsnäollessa sekä avustuksella. Aikuiset ajavat hevosilla tandemkärryistä siten, että apuohjaaja istuu takapenkillä. Lapset ajavat shetlanninponeilla koppakärryistä yhdessä ohjaajan kanssa.

Vaatetus

Suosittelemme säähän soveltuvaa ulkovaatetusta. Hevosella ajaminen tapahtuu ulkotiloissa sään armoilla. Ajaessa vartalolle ei juurikaan tule liikettä, joten mielummin liikaa kuin liian vähän vaatetusta varsinkin kylmilä ilmoilla. Ravikoululta saa kypärän sekä ajolasit lainaan. Hanskat eivät ole välttämättömät, mutta suosittelemme myös niiden käyttöä.

Kurssit

Kurssitarjonta on monipuolinen sekä laaja. Kurssien myötä on mahdollista kehittyä ravihevosen vastuuvalmentajaksi tai raviohjastajaksi. Kursseilla kehitytään taitotason mukaan seuraavasti; alkeiskurssi, perusajokurssi, jatkokurssi, valmennuskurssi ja kilpakurssi. Jokaisella kurssilla ajetaan joka kerta, tunnin alussa pieni teoriaosuus, jonka jälkeen alamme valjastamaan hevosia. Suosittelemme asiakkaita aloittamaan alkeiskurssilta, sillä alkeiskursseilla on varattu aikaa oikeaoppiselle valjastukselle. Kursseilla opetellaan uusia asioita vauhdikkaasti, joten kukaan ei varmasti pääse kyllästymään!

Varaukset ja maksutavat

Kursseille ilmoittautuminen tapahtuu pääsäntöisesti Hopotin kautta. Hopotissa maksutapoina verkkopankkimaksu, korttimaksu, mobiilimaksu sekä luottomaksu. Ajokokeilut, ponisynttärit sekä elämykset varataan sähköpostitse ravikoulu@hevosopisto.fi. Ravikoululla maksutapoina korttimaksu, e-passi, smartum sekä laskutus.